Csecsemő- és kisgyermeknevelő BA

A kora gyermekkori (0-5 éves kori) nevelés és fejlesztés fontos felismerése századunknak. A babák idegrendszere az első három évben rohamosan fejlődik. Tudtad, hogy a gyermekek életében ez az egyik legfogékonyabb időszak, az első élmények kora: az első mosoly, az első lépések és szavak. Úgy tűnhet, ezen a képességek csak úgy maguktól jönnek... A gyermekneveléshez nem kell külön jogosítvány, legalábbis ha a sajátunkról van szó, de más gyermekét óvni, nevelni nagy felelősség. Sokat segíthetsz, ha megőrizve saját játékos gyermeki énedet, kamatoztatni tudod tudásodat és ezáltal segíted a kicsik képesség- és személyiségfejlődését. A kora gyermekkori nevelés egyre szélesebb társadalmi támogatást kap: ez alapozza meg a gyermek képességeinek kibontakozását, itt szocializálódik a következő generáció.


Felvételi tárgyak

Alkalmassági (egészségi, beszéd) (Alk) és magyar nyelv és irodalom és biológia, vagy fizika, vagy matematika vagy társadalomismeret, vagy történelem, vagy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy (választható: egészségügy ismeretek, vagy egészségügyi technika ismeretek, vagy pedagógia ismeretek, vagy szociális ismeretek), vagy egy idegen nyelv (választható nyelvek: angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol), vagy szakmai előkészítő tárgy (választható: egészségügyi alapismeretek, vagy közgazdasági alapismeretek).


Képzési terület: pedagógusképzés

Képzési forma, munkarend: alapképzés nappali és levelező munkarend

Képzési idő: 6 félév

Az összegyűjtendő kreditek száma: 180 kredit

Szakképzettség megnevezése: csecsemő és kisgyermek nevelő

Oklevélszerzéshez idegen nyelvi követelmény: Az alapfokozat megszerzéséhez egy idegen nyelvből államilag elismert, középfokú (B2), komplex típusú nyelvvizsga vagy ezzel egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél megszerzése szükséges.

Költségtérítési díj: 200.000 Ft/félév (mindkét munkarend esetében)

Képzés helye: nappali Szombathely; levelező: SzombathelyÁltalános információk

Társadalmunk fogyóban van, mégis egyre nagyobb szükség van a legkisebbekkel foglalkozó szakemberek képzésére. A társadalmi átalakulások következtében az anyák már korán visszatérnek a munkaerőpiacra. Fontos, napközben szerető és hozzáértő szakemberek kezei között, biztonságban tudhassák gyermeküket. Munkahelyed lehet magánkézben lévő családi napközi vagy állami fenntartású bölcsőde is. Ha nagyobb kihívásra vágysz, akkor az állami gyermekotthonokban is van lehetőséged elhelyezkedésre. Ha szeretnéd elmélyíteni tudásodat, a neveléstudományi mesterképzések közül válogathatsz, majd vár a PhD képzés.

Szükséged lesz a gyermek életkori jellemzőinek ismeretére, ami a nevelés- és egészségtudományi, ápolás- és táplálkozástani kurzusok során sajátíthatsz el. Tanulhatsz pedagógiai és pszichológiai szempontú tárgyakat. A nevelés módszereihez is kapsz eszközöket: gyermekirodalom, vizuális kultúra és ének-zenei ismeretek várnak. A munkádhoz elengedhetetlen szociológiai, jogi és közigazgatási tudás is vár.PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM
EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI KAR

7621 Pécs, Vörösmarty M. u. 4. -

(72) 251 - 146

info@etk.pte.hu