Ingyenes érettségi felkészítő levelezőre felvételizőknekCSAK 4 EGYSZERŰ LÉPÉS A SIKERES FELVÉTELIHEZ

Ingyenes, online emelt szintű érettségi felkészítő tanfolyam a PTE ETK-ra jelentkezőknek – 2020


A PTE Egészségtudományi Kar ingyenes, online emelt szintű érettségi felkészítő tanfolyamot hirdet a levelező munkarendre jelentkezőknek biológia, egészségügyi alapismeretek, földrajz és társadalomismeretek tárgyakból.

 

Figyelem! Az emelt szintű érettségi eljárási díját a PTE ETKra felvételt nyertek részére a kar visszatéríti!1


Hogyan lehet részt venni az ingyenes online tanfolyamon?

 1. Döntés a PTE ETK Életre szóló hivatásai mellett.
 2. Döntés arról, hogy melyik tárgyból tartja lehetségesnek a sikeres emelt szintű érettségit 2020 májusában. (A korábbi évek tapasztalatai alapján a legkönnyebben teljesíthetőek a társadalomismeret és a földrajz tárgyak, illetve a karunk képzési profiljába illeszkedő biológia és egészségügyi alapismeretek.)
 3. Jelentkezés a PTE ETK online érettségi felkészítőjére a oldalon. A jelentkezés folyamatos, nincs határidőhöz kötve. Választható tárgyak: biológia, egészségügyi alapismeretek, földrajz és társadalomismeretek. 2
 4. Részvétel a tanfolyamon (a tananyagok, tesztek és online óra későbbiekben is megtekinthetőek):
  • hétfőként feltöltésre kerül a tanagyag, mely használható kidolgozott tételként is.
  • az online (élő) óra megtekintése szerdánként a 17 órától a biológia, csütörtökön 17 órától az egészségügyi alapismeretek. Földrajz és társadalomismeret tárgyakból az időpont a jelentkezések függvényében kerül meghatározásra! 2
  • péntekenként a heti tananyagból készített ismeretellenőrző teszt kitöltése.

További teendők a sikeres felvételihez:

 1. Jelentkezés az emelt szintű érettségire a választott tárgyból 2020. február 15-ig az Oktatási Hivatal oldalán:
 2. Jelentkezés első helyen a PTE ETK Életre szóló hivatásainak egyikére 2020. február 15-ig a oldalon.
 3. Folyamatos nyomon követése a választott kurzusnak a oldalon.
 4. Sikeres érettségi vizsga a választott tárgyból a 2020 évi érettségi időszakban.
 5. A hiánypótlási határidőig (2020. július 9-ig) a megszerzett emelt szintű érettségi feltöltése a oldalra

Jelen tájékoztató nem minősül ajánlattételnek, a program változtatásának jogát fenntartjuk. Az ingyenes online érettségi felkészítő tanfolyamon való részvétel feltétele: a PTE ETK valamely képzésének megjelölése a 2020. évi normál felvételi eljárás során.
1Az Oktatási Hivatal által megállapított tantárgyankénti 40.000 Ft-os emelt szintű érettségi eljárási díj PTE ETK által történő visszatérítésének feltétele: sikeres felvétel a PTE ETK 2020 szeptemberében indított bármely levelező alapszintű (BSc) képzésére, valamint aktív hallgatói jogviszony megléte 2020. október 31-én. Az összeget ezen feltételek teljesülése mellett 2020 novemberében, az aktív hallgató kérelmére téríti meg a kar. Csak egy tantárgy esetében lehetséges a visszatérítés.
2A PTE ETK által szervezett online érettségi felkészítő tanfolyam biológia és egészségügyi alapismeretek tárgyból 2020. január 13- ától elindult, azonban lehetőség nyílik a tanfolyamhoz bármikor csatlakozni. A korábbi tanagyagok, tesztek és online órák visszamenőlegesen megtekinthetőek.
Társadalomismeret és földrajz tárgyakból a tanfolyam tantárgyanként minimum 10 fő jelentkezése esetén indul. Ezen két tárgy esetében a tanfolyamra az igényt kérjük itt jelezni: www.etk.pte.hu/levelezo Elegendő számú jelentkező esetén a programot elindítjuk, melyről tájékoztatást nyújtunk a regisztráció során megküldött elérhetőségekre legkésőbb 2020. február 13-ig.


JELKÉPES DÍJÚ ÉRETTSÉGI FELKÉSZÍTŐNK A KÖZÉPISKOLÁKBANJELKÉPES DÍJÚ ÉRETTSÉGI FELKÉSZÍTŐNK A KÖZÉPISKOLÁKBAN – tájékoztató szülők részére

TÁJÉKOZTATÓ DIÁKOKNAK
Szeretnél egyetemre járni, de tartasz tőle, hogy nem sikerül az emelt szintű érettségit letenni? Ne aggódj! Segítünk, hogy ezt az akadályt is könnyedén vedd! Csatlakozz jelképes, 2000 Ft részvételi díjú emelt szintű érettségi felkészítő tanfolyamainkhoz! Online érettségi felkészítő tanfolyamokon vehetsz részt INGYENESEN.
Figyelem! A 2020 évi felvételi eljárással csak az nyerhet felvételt felsőoktatási intézménybe, akinek van emelt szintű érettségije.

Tekintettel arra, hogy mi is észleltük a nagyszámú visszajelzés alapján, hogy a középfokú oktatási intézményekre nagy terhet helyez az ünnepek előtti időszak, a diákok és szülők mozgósíthatósága legalábbis sok helyen jár nehézséggel, programunk jelentkezési határidejét meghosszabbítottuk. 2020. január 17-éig lehetőség nyílik jelentkezni a tantermi érettségi felkészítő tanfolyamainkra.

Tantermi felkészítő tárgyai: földrajz, egészségügyi alapismeret, társadalomismeret, biológia, de választhatsz neked tetsző tárgyat is! Egyeztess az iskoládban a kijelölt oktatóval!

410 diáknak rendkívül kedvező, CSAK 2000 Ft részvételi díjú tanfolyami lehetőség! Legyél egy közülük! Jelentkezz minél előbb, mert a helyek gyorsan fogynak, hiszen ez egy igazán jó lehetőség arra, hogy 2020 szeptemberében biztosan Te is az #ETKCsalád tagja legyél!

Jelentkezés itt: www.etk.pte.hu/erettsegi

!MEGHOSSZABBÍTOTT JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ!


A PTE ETK jelképes, 2000 Ft részvételi díjú emelt szintű érettségi felkészítő tanfolyamainak pályázható helyeinek száma képzési helyenként, szakirányonként/specializációként.

Helyek

1. számú táblázat a PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI KAR jelképes, 2000 Ft részvételi díjú emelt szintű érettségi felkészítő tanfolyamainak pályázható helyeinek száma képzési helyenként, szakirányonként/specializációként.


Amennyiben egyes szakokon fennmaradnak betöltetlen helyek, a többletjelentkezéssel bíró képzésekre átcsoportosítás lehetősége megfontolásra kerül!

Lakóhelyedhez közel, 120 csoportot tervezünk, akár 410 diáknak, akár 150-200 középiskolában!

Akár a Te intézményedben, kellő számú jelentkező esetén.

A tantermi tanfolyamról

A tanfolyamokat január közepétől heti 3 órában (tanóránként 45 perc) tartjuk, a csoport és a tanár által megbeszélt időpontban. Teljes idő: 12 hét, vagyis, 36 óra.

Helyszín: partnerintézményeink tantermei.

Csoportlétszám: max 10-14 fő, mely ideális létszám a hatékony tanuláshoz.

Oktatók: kiválóan felkészült és nagy gyakorlattal rendelkező középiskolai tanárok.


Költségek

A 36 órás érettségi emelt szintű felkészítő tanfolyam részvételi díja Neked CSAK 2000 Ft, amennyiben az alábbi feltételeket teljesíted:

 • jelentkezz első helyen február 15-ig a felvi.hu oldalon keresztül a PTE ETK képzésére azon az alapszakon és szakirányon, valamint képzési helyen, amelyre a program kiterjed (bővebb infó később).
 • végezd el az emelt szintű érettségi felkészítő tanfolyamot
 • tegyél sikeres érettségit emelt szinten a választott tanfolyami tárgyból
 • iratkozz be a képzésre 2020 szeptemberében és
 • legyél az első 2 szemeszterben az aktív hallgatója választott szakodnak

Férőhely

410 fő részére tudjuk biztosítani a rendkívül kedvező, 2000 Ft részvételi díjú képzést! Legyél Te is a 410-esek tagja!


JÓ HÍR!!!

Képzéseink esetében bármilyen érettségi tárgyból elfogadott az emelt szintű, ez nagy könnyebbséget jelenthet Neked is, mivel így egy általad szeretett, vagy könnyűnek ítélt tárgyat választhatsz!

Pl.: ápoló szeretnél lenni szombathelyen, nappali képzésben. Akkor Neked az alábbi tárgyakból kell választani kettőt, hogy felvételt nyerhess:

biológia, vagy fizika, vagy informatika, vagy kémia, vagy magyar nyelv és irodalom, vagy matematika, vagy természettudomány, vagy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy (egészségügy(i) ismeretek, egészségügy(i) technikai ismeretek, közgazdaság ismeretek, szociális ismeretek), vagy egy idegen nyelv (választható nyelvek: angol, francia, latin nyelv, német, olasz, orosz, spanyol), vagy szakmai előkészítő tárgy (választható: egészségügyi alapismeretek, közgazdasági alapismeretek, szociális alapismeretek).

A felvételihez elvárt emelt szintű érettségit teheted ezen tárgyakból, vagy választhatsz bármilyen más tárgyat is! Ez azért nagy könnyebbség ☺

Jelentkezz tanfolyamainkra MOST!

Online – INGYENES tanfolyam: kattints ide http://felkeszito.etk.pte.hu/

Tantermi felkészítő tanfolyam jelentkezéshez: kattints ide http://etk.pte.hu/erettsegiBővebb információ: info@etk.pte.hu
telefonszám: +36 30 792 6028
Kollégáink hétfőtől-csütörtökig: 8:00-15:30 óra között, pénteken 8:00-14:00 között fogadják az Önök hívását, illetve mindenkit visszahívnak elfoglaltságuk esetén.


Apróbetűs:

Amennyiben nem sikerül a szerződésben vállalt feltételeket teljesíteni, akkor jelképes kötbért kell megtéríteni 2020 szeptemberétől, mely egy akár 12 havi részletfizetéssel is teljesíthető 30 000 Ft-os összeget jelent. Aki a jelentkezést megelőzően már megszegi a tanfolyam követelményeit és egyértelművé válik, hogy azt nem lesz képes sikeresen teljesíteni, azt a fenti összegű kötbér a szerződésszegése pillanatától terheli.
Figyelem! Könnyített részvételi feltételek!
Akkor nem kell a 30 000 Ft-os kötbért megfizetni, amennyiben a tanuló elvégzi a programot, sikeres emelt szintű érettségit tesz, első helyen jelöli meg PTE ETK-t, de ezek ellenére sem nyer felvételt Karunkra.

PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM
EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI KAR

7621 Pécs, Vörösmarty M. u. 4. -

(72) 251 - 146

info@etk.pte.hu