Dietetikus BSc

Az vagy amit megeszel! Közhely ugyan, de igaz. A XXI. század stresszes, rohanó életmódja komolyan igénybe veszi szervezetünket. Testünk igényeire, jelzéseire fokozottan kell figyelnünk, ha meg akarunk felelni a modern kor kihívásainak. Te tudod, hogy mit eszel, iszol? Hogy miből mennyit lehet? Mik is az E-számok? Mik azok a rostok? Miért van szüksége a szervezetünknek antioxidánsokra? Dietetikusként választ tudsz adni ezekre a kérdésekre valamint arra, hogy milyen élelmiszereket, milyen folyadékokat fogyaszthatunk. Hogyan készülnek az egyes élelmiszerek, milyen minőségű és mennyiségű alapanyagokat használhatunk fel az egyes ételeink elkészítéséhez. Táplálkozási javaslatot tudsz megfogalmazni az egyes betegségek kezelésére. Megtanulod, hogy a tiltás helyett célravezetőbb a tudatos fogyasztás.


Felvételi tárgyak

A felvételi tárgyak részletes információinak megtekintéséhez kérem, látogasson el a felvételi tárgyak aloldalunkra!


Képzési terület: orvos- és egészségtudomány

Képzési forma, munkarend: alapképzés (BSc) nappali munkarend

Képzési idő: 8 félév

Az összegyűjtendő kreditek száma: 240 kredit

Szakképzettség megnevezése: dietetikus

Költségtérítési díj: 300.000 Ft/félév

Képzés helye: Pécs


Magam is diabéteszes vagyok, ezért meg tudom érteni a hasonló betegségekkel küzdő emberek nehézségeit. Némi gyakorlati tapasztalatom is van ezzel kapcsolatban. Kórházi tartózkodásaim során több hozzám hasonló kisgyermekkel is találkoztam, akiken úgy éreztem szeretnék segíteni.

Tetszik a dietetikusi hivatás, és szeretném az egészséges életmódot, és táplálkozást minél több emberhez eljuttatni, emellett a saját betegségemhez tartozó életmód kitanulása is vonzó tényező volt.

Volt egy alsóbb éves lány akivel nagyon jóban voltam, ő inzulin rezisztens volt és ő inspirált hogy segítsek még a hozzá hasonló embereken.Általános információk

Dietetikusként biztosan lesz helyed a munka világában. Gondolj csak bele! A civilizációs betegségekkel küzdők száma (pl.: cukorbetegség, elhízás, szív-érrendszeri betegségek) évről-évre emelkedik. A munkaerőpiac sok területén helyezkedhetsz el, nemcsak a betegágy mellett: gyógyszer-, tápszer-, élelmiszergyártó cégeknél, wellness-, fitness központokban, orvos melletti praxisban is van lehetőséged dolgozni. Lehetsz élelmezésvezető, indíthatsz saját vállalkozást. Ha kedvet kapsz a kutatáshoz, oktatáshoz, vár a táplálkozástudományi MSc képzés, illetve a doktori iskolánkban PhD címet is szerezhetsz.

Az egészség-, orvos-, és társadalomtudományi alaptudás elsajátítása utáni gyakorlatokon ételkészítési ismereteket tanulhatsz (Pl.: tankonyha). Az élelmiszerek összetételét A-tól Z-ig megismered, így a csomagolás apró betűs feliratait is értelmezni tudod. Az egyes betegségcsoportok étrendjének megtanulását követően tudásodat klinikai gyakorlatokon kamatoztathatod oktatóid és mentoraid segítségével.

Dietetikus Bsc

Életképek a szak hallgatóival

PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM
EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI KAR

7621 Pécs, Vörösmarty M. u. 4. -

+36-30-1842289

info@etk.pte.hu