Egészségbiztosítás BSc

ÚJDONSÁG 2021-től Pécsett!

Tudod mi az a TAJ kártya? Egészen biztos, hogy Neked is van, e nélkül ugyanis nem mehetnél orvoshoz, vagy nem kapnál támogatott áron gyógyszert a patikában. Az egészségbiztosítási rendszer felépítése a hétköznapi ember számára rejtélyes és bonyolult - és akik ebben a bonyolult rendszerben biztosan eligazodnak azok az egészségbiztosítási szakemberek. Számukra a szakterületükön végbemenő reformok izgalmas kihívást jelentenek. De mivel is foglalkoznak ők? Az egészségügyben a kontrolling rendszer kiépítésében, működtetésében kapnak jelentős szerepet. Az egészségügy finanszírozásának menedzselése, ügyintézése, és finanszírozási stratégiájának kidolgozása az egészségbiztosítási szakember elsődleges feladata. Ha érdekel a közgazdaságtan, a jogtudomány és az informatika, akkor ez a Te hivatásod!


Felvételi tárgyak

A felvételi tárgyak részletes információinak megtekintéséhez kérem, látogasson el a felvételi tárgyak aloldalunkra!


Képzési terület: orvos- és egészségtudomány

Képzési forma, munkarend: alapképzés (BSc) nappali és levelező munkarend

Képzési idő: 7 félév

Az összegyűjtendő kreditek száma: 210 kredit

Szakképzettség megnevezése: egészségügyi szervező

Költségtérítési díj: 300.000 Ft/félév (mindkét munkarend esetében)

Képzés helye: levelező: ZalaegerszegKét terület érdekel az egészségügy és a számok, pénzügy. Sokáig gondolkoztam melyik úton induljak. Rájöttem, hogy a 2 utat össze is tudom illeszteni.


Általános információk

Figyelem! Nem biztosítási ügynököket képzünk! Az oklevél birtokában képes leszel az egészségügy és a humánbiztosítás bármely területén munkát végezni. Elhelyezkedni nemcsak az állami társadalombiztosítási igazgatóságoknál lehet, hanem a humánbiztosítási területen magáncégeknél is, pl.: egészség-, nyugdíjbiztosítás, magán-, önkéntes- és üzleti biztosítók, az egészségügyben a finanszírozással, kontrollinggal kapcsolatos területeken. Ha kedvet kapsz a kutatáshoz, oktatáshoz, vár az egészségügyi menedzser mesterszak és ha vonz a tudományos pálya, a doktori iskolánkban PhD fokozatot is szerezhetsz.

Az egészség- és társadalomtudományi alapozást követően szakmai tárgyak várnak. A szakirány gerincét a gazdasági és informatikai tárgyak adják (pl.: matematika, egészségügyi informatika, egészség-gazdaságtan, jog, pénzbeli egészségbiztosítási ellátások). A képzés során általad választott gyakorlati helyen (klinika, kórház, TB intézmény) lehetőséged nyílik megszerzett ismereteidet élesben is kipróbálni.

PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM
EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI KAR

7621 Pécs, Vörösmarty M. u. 4. -

+36-30-1842289

info@etk.pte.hu