Ergoterapeuta BSc

Szeretnél segíteni beteg, fogyatékkal élő embereken, hogy teljes életet élhessenek és ne legyenek kiszolgáltatottak? El tudod képzelni, milyen óriási a különbség, ha öltöztetnek vagy ha magad öltözöl fel, ha etetnek vagy magad étkezel, ha vezetnek vagy magad sétálsz? Milyen érzés értelmes tevékenységet végezni vagy másokra utaltnak lenni? Minden kis segítség a kezeltnek egy csoda. Képessé teheted a károsodással élőt arra, hogy önállóan tudjon fürdeni, bevásárolni, tanulni, dolgozni, vagy akár kártyázni, futni vagy hajat mosni. Készíthetsz számára egyénre szabott segédeszközöket, módosíthatod a környezetét, javasolhatsz változtatásokat egy-egy tevékenység kivitelezésében. Ergoterapeutaként hozzájárulhatsz a károsodással, fogyatékossággal élők életminőségének, önálló, független életének javításához.


Felvételi tárgyak

A felvételi tárgyak részletes információinak megtekintéséhez kérem, látogasson el a felvételi tárgyak aloldalunkra!


Figyelem! A képzésre a főhatósági engedélyt követően várhatóan 2021. február 1-jétől lehet jelentkezni a felvi.hu weboldalon!

Képzési terület: orvos- és egészségtudomány

Képzési forma, munkarend: alapképzés (BSc) nappali munkarend

Képzési idő: 8 félév

Az összegyűjtendő kreditek száma: 240 kredit

Szakképzettség megnevezése: ergoterapeuta

Költségtérítési díj: 300.000 Ft/félév

Képzés helye: ZalaegerszegÁltalános információk

Figyelem! A képzésre a főhatósági engedélyt követően várhatóan 2021. február 1-jétől lehet jelentkezni a felvi.hu weboldalon!

Az ergoterapeuta a páciensek fizikális és mentális problémáit célirányos tevékenységek végeztetésével kezeli, így elősegítve az embereket teljesítményük és függetlenségük maximumának elérésében az élet minden területén. Ezek a tevékenységi területek lehetnek az önellátás, a munkavégzés vagy a tanulás és a szabadidős vagy rekreációs tevékenységek.

Az ergoterapeuta képes a szomatikus, kognitív, szociális vagy pszichikai problémák, funkciózavarok, károsodások felmérésére, dokumentálására, ergoterápiás kezelési terv készítésére és rehabilitációs programok kivitelezésére. A szakember képes analizálni, szelektálni és alkalmazni a tevékenységet terápiás céllal, képes a tevékenység fejlesztésére, segítésére, mellyel a lehető legmagasabb szintű funkciót, függetlenséget és önállóságot éri el a beteg. Képes az egyes segédeszközök elkészítésére, módosítására, a környezeti feltételek felmérésére és a szükséges változtatások megvalósítására, valamint tanácsadásra, együttműködve a többi szakemberrel.

Míg az orvoslás feladata a betegségek gyógyítása, addig az ergoterápia szerepe a betegségekből adódó tehetetlenség megelőzése és csökkentése.

A tevékenység végzése alapvető az egészséghez és jólléthez, a létünk értelme, mindig értelmes és célirányos, magába foglalja a képességeinket, életszerepekeinket, melyek lehetővé teszik az emberek számára, hogy a mindennapi életüket célszerűen éljék. A tevékenység kivitelezése lehet egy kezelési folyamat vagy végcél.

Ergoterapeuta Bsc

Életképek a szak hallgatóival

PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM
EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI KAR

7621 Pécs, Vörösmarty M. u. 4. -

+36-30-1842289

info@etk.pte.hu