Gyógytornász BSc

Szögezzük le: a gyógytornász nem masszőr és nem is aerobik oktató! A masszázs és torna diktálás csak egy szelete annak a sok eszköznek, amivel egy gyógytornász eléri a csodát: visszaadja a fájdalommentes mozgás örömét. Testedet magától értetődően (ki)használod nap mint nap, nem is gondolsz bele, mennyi izom, ín, ízület munkája kell a harmonikus mozgás létrejöttéhez. Ha kimegy a bokád, vagy becsípődik a derekad és minden mozdulatot fájdalom kísér, akkor jössz rá, hogy milyen fontos is az ép test. A XX-XXI. század életmódváltást generált. Ugye Te sem a grundon napestig focizva, fára mászva, avarba gurulva nőttél fel? Pedig ezek az ingerek elengedhetetlenek a korai mozgás- és idegrendszeri fejlődéshez. Gyógytornászként segíthetsz az inaktivitásból adódó problémák megelőzésében és kezelésében.


Felvételi tárgyak

A felvételi tárgyak részletes információinak megtekintéséhez kérem, látogasson el a felvételi tárgyak aloldalunkra!


Képzési terület: orvos- és egészségtudomány

Képzési forma, munkarend: alapképzés (BSc) nappali munkarend

Képzési idő: 8 félév

Az összegyűjtendő kreditek száma: 240 kredit

Szakképzettség megnevezése: gyógytornász-fizioterapeuta

Költségtérítési díj: 300.000 Ft/félév

Képzés helye: Pécs, Szombathely, ZalaegerszegGyermekkorom óta meghatározó része a személyiségemnek a mozgás, a torna, a tánc. A gyógytornász szakirányt azért választottam, mert egy számomra önazonos, társadalmilag fontos és biztos egzisztenciát nyújtó hivatást sajátíthatok el.

Van egy Down-szindrómás unokahúgom, akin láttam, hogy mennyit segít a gyógytorna és szeretnék én is ilyen gyermekekkel foglalkozni a későbbiekben. Mindemellett úgy érzem, hogy kitudnék teljesedni ebben a szakmában.

Szeretnék a közeljövőben emberekkel foglalkozni és segíteni nekik. Nem titkolt vágyam, hogy egy nap sportolókkal is foglalkozzak, továbbvíve a sportolói múltamat és közel maradva a sporthoz.

Egy csukló törlés után gyógytornára jártam és ott megtetszett. Szeretnék segíteni anyukámnak, akinek rosszak a térdei. Az egyetem elvégzése után kórházakban és sportegyesületekben (jégkorong válogatott mellett) szeretnék segíteni a rehabilitációban és a műtét elkerülése érdekében.

Több segítő szakmában próbáltam már ki magam önkéntesként vagy gyakornokként, végül az egészségügy emberi és szakmai komplexitásában tapasztaltam meg a valódi hivatástudatot.


Általános információk

Rohanó világban, de mégis mozgásszegényen élünk, ezért a gyógytornászoknak bőven akad feladata. Kreatív és empatikus személyiséggel te lehetsz a következő speciális terápia megalkotója, egy újdonsült Dévény, McKenzie vagy Schrott! Ha nem akarsz az egészségügyben elhelyezkedni, választhatsz fitnesz-, wellness-, sportközpontokat, sportegyesületeket, gyógyfürdőket és gyógyszállókat munkahelyedül. Kellő gyakorlattal magánpraxist is nyithatsz. Tanfolyamokkal bővítheted tudásod, de ha kutatni, oktatni szeretnél, vár a Fizioterápia MSc képzés, majd egészségtudományi doktori iskolánkban a PhD fokozat.

Az egészség-, orvos-, és társadalomtudományi alapok elsajátítása után jön jó sok anatómia. Ezen alapokra épülnek az izom/ízület működését megismertető tárgyak. A szakma fortélyait orvostudományi-, fizioterápia elméleti és demonstrációs tantermi gyakorlat segítségével sajátítod el, melyet követően – ha fogások már készség szintűek – területi gyakorlatokon, mentor segítségével próbálhatod ki magadat.

Gyógytornász Bsc

Életképek a szak hallgatóival

PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM
EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI KAR

7621 Pécs, Vörösmarty M. u. 4. -

+36-30-1842289

info@etk.pte.hu