Mentőtiszt BSc

Képzeld el, valaki összeesik pont az orrod előtt. Mit tennél? Lefagysz a döbbenettől, továbbmész, vagy rögtön kapcsolsz és segítesz? Tény: az emberek többsége leblokkol, még a mentők száma sem jut eszébe. Pedig milyen sok múlik az első perceken! Konkrétan az emberélet. A mentőtisztekre nemcsak balesetnél, hanem hirtelen rosszulléteknél, babaszülésnél is számíthatunk. Nincs két egyforma eset, ezért a mentőtisztnek nagyon határozottnak, kreatívnak kell lenni, pillanatok alatt kell döntenie, ráadásul jól. Nemcsak az életmentésre kell koncentrálnia, hanem a környezetére is, a saját és a betege biztonságára és még azokra is akik aggódva és tehetetlenül állnak, várva, hogy minden rendben lesz. Van, hogy el kell engedi a beteget és ezt fel kell dolgozni, de egy sikeres életmentés mindenért kárpótol.


Felvételi tárgyak

A felvételi tárgyak részletes információinak megtekintéséhez kérem, látogasson el a felvételi tárgyak aloldalunkra!


Képzési terület: orvos- és egészségtudomány

Képzési forma, munkarend: alapképzés (BSc) nappali és levelező munkarend

Képzési idő: 8 félév

Az összegyűjtendő kreditek száma: 240 kredit

Szakképzettség megnevezése: mentőtiszt

Költségtérítési díj: 300.000 Ft/félév (mindkét munkarend esetében)

Képzés helye: Nappali: Pécs; Levelező: Pécs, SzombathelyÚgy gondolom ez az egyik legszebb hivatás az életben.

Érdekelnek a különböző eljárások, beavatkozások melyekkel segíteni tudunk az embereken

Ideális a munkabeosztás, sok új emberrel lehet találkozni, sok új történetet lehet hallani. Mindig gazdagabb lesz a tudás és a tapasztalat a munka során.


Általános információk

Megkerülhetetlen hivatás! A mentőtisztként mindig lesz helyed, mivel elképzelhetetlen az egészségügyi ellátórendszer ezen segítségnyújtás nélkül. A végzést követően elsősorban az Országos Mentőszolgálat várja esetkocsis szolgálatra a szakembereket. El tudsz helyezkedni sürgősségi ellátó helyeken, valamint elsősegélynyújtás oktatással foglalkozó cégeknél. Részt vehetsz a mentőápolók, mentőgépkocsi-vezetők képzésében, továbbképzésében. Továbbtanulhatsz karunk Egészségügyi menedzser és a Népegészségügyi MSc képzésein. Ha vonz a tudományos pálya, a doktori iskolánkban doktori címet is szerezhetsz.

Az egészség-, orvos-, és társadalomtudományi alapok elsajátítását követő tárgyak felkészítenek arra, hogy az életmentést magas szinten, korszerű eszközökkel és megfelelő kommunikációs stratégiákkal végezd. A szimulációs oktatásban komplex életmentési szituációk megoldását tanulod. Klinikai- és mentőgyakorlaton sajátíthatod el a betegvizsgálatot, a klinikai döntéshozatalt és a klinikai terápiás beavatkozásokat.

Mentőtiszt Bsc

Életképek a szak hallgatóival

PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM
EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI KAR

7621 Pécs, Vörösmarty M. u. 4. -

+36-30-1842289

info@etk.pte.hu