Rekreáció és életmód BSc

ÚJDONSÁG! Lehetőség van a BSc képzéssel párhuzamosan a középfokú edzői szakképesítés megszervezésére is!

Ügyelsz a táplálkozásodra és a rendszeres testmozgásra? Érdekel az egészség és a sport? Fontosnak tartod a saját és a környezetedben élők egészségét? Kipróbálnád magad animátorként? Akkor a „reki” szakon a helyed! Az egészségfejlesztő munkájának célja az emberek egészségének megőrzése, a már betegséggel együtt élők életminőségének javítása. Rekreációszervezőként lehetőséged nyílik szabadidős programok tervezésére, szervezésére, lebonyolítására. Csak nyugi! Ez nem íróasztalhoz kötött munka! Változatos és kreatív, gyakran juthatsz sikerélményekhez. Okleveled szabadidős programok szervezésére, egészségfejlesztési projektekre, hátrányos helyzetű társadalmi csoportok egészségfejlesztési feladatainak ellátására, rekreációs központokban, fitneszcentrumokban szervezői feladatok ellátására jogosít.


Felvételi tárgyak

A felvételi tárgyak részletes információinak megtekintéséhez kérem, látogasson el a felvételi tárgyak aloldalunkra!


Képzési terület: sporttudomány

Képzési forma, munkarend: alapképzés (BSc) nappali és levelező munkarend

Képzési idő: 6 félév

Az összegyűjtendő kreditek száma: 180 kredit

Szakképzettség megnevezése: sportszervező, rekreációszervező és egészségfejlesztő

Költségtérítési díj: 225.000 Ft/félév (mindkét munkarend esetében)

Képzés helye: nappali és levelező: Pécs; levelező: ZalaegerszegAz egyetem végeztével lovas terapeutává szeretném tovább képezni magam, s úgy vélem az ezen a szakon tanulható tananyag és tapasztalat hozzájárul majd ahhoz, hogy sikeres lovas terapeuta váljon belőlem a későbbiekben.

Életem része a sport és nagyon szeretek szervezni. Egészség egyik alappillére a sport, így első helyen az ETK jöhetett szóba.


Általános információk

Elhelyezkedhetsz különféle sportszervezeteknél és vállalkozásoknál, turisztikai szolgáltató központoknál, szabadidő-szervezési, oktatási, egészségügyi, és versenyszférában. Dolgozhatsz rekreációs központokban, fitneszcentrumokban, iskolákban turizmus- és rendezvényszervezéssel foglalkozó intézményeknél, gyógy- és termálfürdőknél, wellness hoteleknél, sportközpontoknál. Közreműködhetsz mentálhigiénés, egészségfejlesztő, egészségvédő, balesetvédelmi, rekreációs, sport, élmény- és életmódprogramok kidolgozásában és megvalósításában. Sokoldalú rendezvény- és programszervező szakember lehet belőled.

A képzés során medicinális, társadalom- és magatartástudományi ismereteket sajátíthatsz el, pl.:táplálkozástan, rekreáció elmélet, turizmus alapja, illetve az egészségfejlesztés, vagy mentálhigiéné. Ne ijedj meg, mozogni is fogsz a különféle motoros képességek és sportjáték órákon, valamint jobban elmélyülhetsz az animáció, rendezvényszervezés, vagy a kommunikáció, menedzsment és marketing terén is.

PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM
EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI KAR

7621 Pécs, Vörösmarty M. u. 4. -

+36-30-1842289

info@etk.pte.hu