Egészségügyi adminisztrátor
felsőoktatási szakképzés„biztos háttér a gyógyításhoz”

ÚJ! felsőoktatási szakképzésünk elvégzésével egészségügyi adminisztrátorrá válhatsz! Az elnevezés azonban nem csak „titkári”, adatrögzítési feladatokat takar – a képzés elvégeztével az egészségügyi gyógyító team fontos tagjává válhatsz! Finanszírozással, betegút-szervezéssel, archiválási és nyilvántartással kapcsolatos feladataid ellátása elengedhetetlenek a megfelelő betegellátáshoz. Egészségügyi adminisztrátorként a Te feladatod tehát a gyógyítást végző személyzetnek azt a biztos hátteret megadni, aminek segítségével ők hatékonyabban, gyorsabban tudják munkájukat ellátni.


Az adminisztrátorok segítik az ellátás során a tevékenységek megfelelő kódolását és dokumentálását, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy az egészségügyi intézmények a betegellátás színvonalának megfelelő finanszírozáshoz jussanak. Hozzájárulnak a betegutak koordinálásához, szervező munkájuk segítségével a betegek gyorsabban hozzájuthatnak a szükséges ellátásokhoz, nem vesznek el az egészségügy és a várólisták útvesztőjében – az így megnyert idő pedig akár életet is menthet! Mindemellett jelentős terhet vesznek le az orvosok válláról azzal, hogy képesek az adminisztrációs és kódolási feladatokat ellátni, ezzel az orvosnak is több ideje jut majd a betegekre.


Egészségügyi adminisztrátorra az egészségügy és a társadalombiztosítás bármely területén szükség van: elhelyezkedhetsz kórházakban, állami-, vagy magánegészségügyi intézményekben és szolgáltatóknál, és az egészségbiztosítónál.


A képzés elvégzése után lehetőséged nyílik tanulmányaidat BSc szinten folytatni egészségügyi szervező szakunkon, és egészségbiztosítási szakemberré is válhatsz, mindössze három félév után. Ezt követően pedig mesterképzésként az egészségügyi menedzser képzésünket is választhatod, sőt, PhD fokozatot is szerezhetsz – mindezt Karunkon!


Az első három félévben az egészségügyi szervező alapszakhoz hasonló tárgyakkal találkozhatsz: a képzésben az egészségügyi alapozó tárgyak (szakmai és klinikai ismeretek, egészségügyi terminológia/latin) mellett gazdasági (egészség-gazdaságtan, egészségügy közgazdaságtana) és jogi ismereteket is szerezni fogsz. A negyedik félév egészében pedig egy kórház különböző osztályain nyílik majd lehetőséged szakmai gyakorlatot szerezni, a képzés során tanultak elmélyítésére, való életben való alkalmazására.


A képzés képesítési és kimeneti követelményrendszere (KKK): letöltés

A képzési paraméterek, felvételi követelmények: letöltés

PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM
EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI KAR

7621 Pécs, Vörösmarty M. u. 4. -

+36-30-1842289

info@etk.pte.hu