Sürgősségi és triage szakápoló

A képzés célja a hallgatóval megismertetni a következőket: a sürgősségi betegellátás fogalmi rendszere, keretei, szervezeti felépítése, jogi háttere, a sürgősségi ellátásra szoruló betegek szükségleteink kielégítése, alapápolása, speciális, sürgősségi szakápolói feladatok, betegfelvételi, betegvizsgálati, betegosztályozási (triage) feladatok, a sürgősségi betegellátás pszichés, szociális és etikai vonatkozásai, a sürgősségi betegellátásban alkalmazott orvosi és ápolási eljárások, eszközök, gyógyszerek, protokollok, a sürgősségi szakápolás kutatása, fejlesztése, oktatása. A képzés célja továbbá a hallgatók azon kommunikációs készségének fejlesztése, mely munkája során segíti abban, hogy a kritikus állapotú beteggel, annak hozzátartozójával, illetve más egészségügyi szakszemélyzettel megfelelő kommunikációs stratégiát tudjon kialakítani, valamit képes legyen kommunikálni azokat a lelki problémáit, melyek az emberi szenvedéssel, a haldoklással és a halállal való mindennapos szembesülés miatt merülnek fel.

A képzési idő: 3 félév

Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése
Sürgősségi és triage szakápoló

Jelentkezési határidő: szeptemberben induló képzések esetében 2021. augusztus 16. Jelentkezés módja: honlapról letölthető jelentkezési lapon. Csatolandó dokumentumok: oklevélmásolat, valamint valamint nyelvvizsga bizonyítvány másolata (ha van), igazolás legalább 1 éves munkaviszonyról az intenzív, vagy sürgősségi ellátásban: - intenzív osztály - sürgősségi osztály - belgyógyászati vagy sebészeti szubintenzív részleg - speciális őrző részleg, 1 db igazolványkép. . Képzés kezdete: szeptemberben induló képzések esetében 2021. szeptember 6.

Főbb tantárgycsoportok
Társadalomtudományi ismeretek modul
- Empátia fejlesztő tréning
- A sürgősségi ellátás etikai vonatkozásai
- A sürgősségi ellátás jogi vonatkozásai tantárgyakat
Egészségtudományi és klinikai ismeretek modul
- Gyógyszertan
- Betegvizsgálat – Propedeutika
- Sürgősségi szakápolástan
- Elsősegélynyújtás, oxyologia
- Reanimatológia
- Transzfúziós ismeretek
- EKG ismeretek
- Sürgősségi betegellátás.

Hol helyezkedhetsz el?
Minden olyan egészségügyi intézményben, ahol sürgősségi betegellátás zajlik
(Sürgősségi osztályok, Ambulanciák)

Szakma szépségei
A hazai mentőellátás fejlődése során országosan egyre több korszerűen felszerelt sürgősségi osztály létesült. A sürgősségi ellátás speciális jellege indokolttá tette a sürgősségi és triage szakápoló képzést. A képzett szakemberek együttműködnek a társszakmák egészségügyi szakembereivel, képesek az életveszélyes állpotok felismerésére, és gyors és adekvát ellátására. Mindez megfelelő szemlélete, magas szintű szaktudást, kommunikációt, és elhivatottságot kíván.

Kiket várunk?
Alapképzésben (BSc) szerzett ápolói és mentőtiszti oklevéllel rendelkezőket.
Levelező képzés esetén szükséges a felsőfokú képzettséget igazoló oklevél megszerzése után legalább 1 éves munkaviszony az intenzív, vagy sürgősségi ellátásban (intenzív osztály, sürgősségi osztály, belgyógyászati vagy sebészeti szubintenzív részleg, speciális örző részleg).

A képzés díja:
A szakirányú továbbképzés díjának megtekintéséhez kérem kattintson ide (a táblázat a lap alján található).

Részletes felvilágosítás
Bővebb információ a Tanulmányi Osztályon cím: 7621 Pécs, Szepesy u. 1-3., tel/fax: (30) 184-2289, (30) 184-2428, e-mail: info@etk.pte.hu kérhető.

További információk/Megjegyzés
Az itt közölt információk tájékoztató jellegűek, az alapszakok/szakirányok indítási helyeit, indításának minimális hallgatói létszámait, a csatolandó dokumentumokat és a felvétel egyéb követelményeit a www.felvi.hu weboldal tartalmazza.

PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM
EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI KAR

7621 Pécs, Vörösmarty M. u. 4. -

+36-30-1842289

info@etk.pte.hu