Szülésznő BSc

Létezik-e meghatóbb pillanat annál, mint amikor az édesanya először veszi kézbe gyermekét? Te is a részese lehetsz ennek az új élet kezdetét jelentő pillanatnak, ha az egyik legősibb foglalkozást, a szülésznői hivatást választod. A várandósság alapvetően természetes folyamat. A szülés valamint a gyermekágyi folyamatok segítése rendkívül fontos az édesanya és a születendő gyermek egészsége szempontjából. Szülésznőként tanúja lehetsz nemcsak a baba, hanem egy új család megszületésének is. Te vezeted majd le a szülést, de fel kell ismerned a kóros lefolyás jeleit és orvosi segítséget kérni. Az élet maga a csoda, azonban ami megadatik, az olykor hirtelen el is veszhet. A gyász és veszteség feldolgozásában részt kell vállalnod, fontos része lesz hivatásodnak, csakúgy, mint az öröm megélése.


Felvételi tárgyak

A felvételi tárgyak részletes információinak megtekintéséhez kérem, látogasson el a felvételi tárgyak aloldalunkra!


Képzési terület: orvos- és egészségtudomány

Képzési forma, munkarend: alapképzés (BSc) nappali és levelező munkarend

Képzési idő: 8 félév

Az összegyűjtendő kreditek száma: 240 kredit

Szakképzettség megnevezése: szülésznő

Költségtérítési díj: 300.000 Ft/félév (mindkét munkarend esetében)

Képzés helye: nappali, levelező: Pécs; levelező: SzombathelyFelemelő érzés egy új élet kezdeténél jelen lenni.

Mindig is csodáltam a születést. Az édesanya 2 pici sejtből egy életet alkot. Úgy érzem, szívesen köszönteném ezeket az új életeket elsőként.


Általános információk

Egy biztos: baba nem marad a pocakban és amíg ez így van, szülésznőre is szükség lesz. Ha megszerzed az okleveled, részt vehetsz várandós gondozásban, önállóan vezethetsz szülést. Lelki támaszt nyújtasz az édesanyának. Fel tudod majd mérni, hogy szükség van-e orvosi beavatkozásra. Legjellemzőbben szülészeti-nőgyógyászati fekvő- és járóbeteg ellátásban, kórházakban, szakrendelőkben, szakambulanciákon, helyezkedhetsz el. Lehetsz tanácsadókban asszisztens, megfelelő továbbképzéssel bábapraxist nyithatsz. Az oklevél az Európai Unióban automatikusan elfogadott, így külföldön is elhelyezkedhetsz.

Alapozó élet- (pl. anatómia, élettan) és társadalomtudományi (pl. pedagógia, etika) tárgyakat követően megtanulod az ápolás alapjait (pl.vérvétel) és az elsősegélynyújtást. Demonstrációs termi gyakorlatokon élethű szimulációs eszközökön gyakorolhatod be a szakma fogásait. A szülészet-nőgyógyászat és szakápolástani ismeretek után mentorok irányítanak a kórház érintett osztályain, illetve szülőszobán.

PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM
EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI KAR

7621 Pécs, Vörösmarty M. u. 4. -

+36-30-1842289

info@etk.pte.hu