Egészségturizmus szervező BSc

ÚJDONSÁG! Kiegészítő képzés keretében megismerkedhetsz az idegenvezetés módszertanával, felkészítünk kisebb és nagyobb csoportok kísérésére, csoportos városnéző programok lebonyolítására.
Több mint utazásszervező! Egészségügyi szakember, akinek szívügye mások egészségének megőrzése. Ha szívesen foglalkozol emberekkel, nyitott személyiséged van, szeretsz programokat szervezni és érdekel az egészség megóvása akkor itt a helyed! Az egészségturizmus magában foglalja a gyógy- és wellnessturizmust is, ahol a kliensek fő motivációja az egészségi állapotuk javítása, egészségük megőrzése. „Naponta egy alma az orvost távolt tartja” a mondás szerint. A tendenciák azt mutatják, hogy egyre többen értik meg a közhely mögött rejlő igazságot: az egészség a legfontosabb kincs. Ismerve a betegellátási rendszer problémáit Te is könnyen beláthatod, hogy jobb a megelőzésre költeni. Ezt felismerve sokan párosítják az utazást egészségturisztikai programokkal, a gyógyulást pedig a kikapcsolódással.


Felvételi tárgyak

A felvételi tárgyak részletes információinak megtekintéséhez kérem, látogasson el a felvételi tárgyak aloldalunkra!


Képzési terület: orvos- és egészségtudomány

Képzési forma, munkarend: alapképzés (BSc) nappali és levelező munkarend

Képzési idő: 7 félév

Az összegyűjtendő kreditek száma: 210 kredit

Szakképzettség megnevezése: egészségügyi szervező

Költségtérítési díj: 300.000 Ft/félév (mindkét munkarend esetében)

Képzés helye: levelező: PécsEgyik nyáron egy utazási irodában dolgoztam diákmunkát. Ott egy nagyon kedves néni mesélt egy hölgyről, aki az orvosi papírjai alapján szervezett neki, „gyógyító túrát”, ami nagyon sokat javított az állapotán. Úgy éreztem ebben el tudnám magam képzelni.


Általános információk

Korunk embere hangsúlyt fektet az egészséges életmód kialakítására, a testi-lelki harmónia megteremtésére és nemcsak a mindennapokban, a szabadidejét is ezen elvek szerint töltené el. Egészségügyi szervező szakemberként ebben tudsz segítséget nyújtani. Elhelyezkedésre gyógyszállókban, szanatóriumokban, rehabilitációs intézetekben, gyógy- és termálfürdőkben, wellness- és rekreációs központokban és az egészségturizmushoz kapcsolódó intézményekben lehet. Ha kedvet kapsz a kutatáshoz, oktatáshoz, vár az Egészségügyi menedzser MSc képzés. Ezután a doktori iskolánkban doktori címet is szerezhetsz.

Az egészség- és társadalomtudományi alapozást követően szakmai tárgyak várnak: rehabilitációs, rekreációs, prevenciós szakismeretek, turizmus rendszere és környezete, gyógyturisztikai alapismeretek, vendéglátás alapjai, szervezése, turizmus gazdaságtana, turizmus marketing, szálloda menedzsment, utazásszervezés, értékesítés. Szakképzett mentorok segítenek kipróbálni a megszerzett tudást a gyakorlatban.

PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM
EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI KAR

7621 Pécs, Vörösmarty M. u. 4. -

+36-30-1842289

info@etk.pte.hu