Védőnő BSc

Hamupipőkének jól jött, hogy volt egy tündér keresztanyja, aki segítette tanácsaival. Neked is volt pici korodban, a neve: Védőnő. Ő gondozta anyukádat a várandóssága 9 hónapja alatt. Életed első heteiben szoptatási, gondozási tanácsokat adott. Édesanyádra is odafigyelt, hogy a gyermekágyas időszak testi-lelki változásait könnyebben viselje. A védőoltásaid meglétét Ő biztosította. Cseperedésedet is nyomon követte és szüleiddel közösen kereste a megoldást az alvási nehézségekre, dackorszakodra, vagy éppen a testvérféltékenységedre. A jó védőnő családtag és csapatjátékos, együtt dolgozik a szülőkkel, gyermekorvossal és a szülész-nőgyógyásszal. Az iskoládban is találkozhattál vele a szűrővizsgálatokon, vagy éppen a méhecske-virág-beporzás témakörben megtartott felvilágosító-egészségnevelő órán.


Felvételi tárgyak

A felvételi tárgyak részletes információinak megtekintéséhez kérem, látogasson el a felvételi tárgyak aloldalunkra!


Képzési terület: orvos- és egészségtudomány

Képzési forma, munkarend: alapképzés (BSc) nappali, levelező munkarend

Képzési idő: 8 félév

Az összegyűjtendő kreditek száma: 240 kredit

Szakképzettség megnevezése: védőnő

Költségtérítési díj: 300.000 Ft/félév

Képzés helye: nappali: Kaposvár; levelező: SzombathelyÁltalános iskolában volt egy osztálytársunk, aki mindig szótlan volt, sosem vett részt a csapatfeladatokban, csak ült csendben. Sokan nem kedveltük, emiatt. Később kiderült, hogy komoly otthoni okok álltak a háttérben, amire elsőként a védőnő figyelt fel. A védőnő indított el egy folyamatot, aminek hatására kikerült a mérgező légkörből. Most facebookon látom, hogy az élete szépen alakul.

Amikor az öcsém megszületett negyedikként három lány után, anyukám azt se tudta mihez kezdjen egy fiúval. A születést követően, folyton hívogatta a védőnőt, sokszor lehetetlen időpontokban is, de ő mindig türelmesen segített. Nem tudom mi lett volna velünk nélküle.


Általános információk

A Magyar Védőnői Szolgálat hungarikum, munkásságuknak köszönhető, hogy a lakosság átoltottsága közel 100%-os. E nagy múltú, a társadalom egészsége szempontjából fontos szervezetben elsősorban területi védőnőként lehet elhelyezkedni. Az iskolákban ifjúsági-, a kórházakban kórházi védőnőként lehet helyed. Egészségnevelés és -fejlesztés területén, valamint gyógyszer-, tápszergyártó cégek orvos/patikalátogatóként szívesen foglalkoztatnak jól képzett védőnőket. Ha kedvet kapsz a kutatáshoz, oktatáshoz, vár karunk Népegészségügyi MSc képzése, ami után PhD fokozatot is szerezhetsz doktori iskolánkban.

Egészség- és társadalomtudományi alapozó tárgyakkal kezdődik az oktatás (pl.: anatómia, élettan, etika, filozófia). A képzés gerincét a 3 fő tárgy, a szülészet-nőgyógyászat, a gyermekgyógyászat és a védőnői módszertan alkotják. A várandós és gyermekgondozás fortélyait demonstációs termekben sajátítod el, majd mentorok segítségével élesben is kipróbálhatod magadat kórházi és területi gyakorlatokon.

PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM
EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI KAR

7621 Pécs, Vörösmarty M. u. 4. -

+36-30-1842289

info@etk.pte.hu