Egészségügyi turizmus szervező BSc

Több mint utazásszervező! Egészségügyi szakember, akinek szívügye mások egészségének megőrzése. Ha szívesen foglalkozol emberekkel, nyitott személyiséged van, szeretsz programokat szervezni és érdekel az egészség megóvása akkor itt a helyed! Az egészségturizmus magában foglalja a gyógy- és wellnessturizmust is, ahol a kliensek fő motivációja az egészségi állapotuk javítása, egészségük megőrzése. „Naponta egy alma az orvost távolt tartja” a mondás szerint. A tendenciák azt mutatják, hogy egyre többen értik meg a közhely mögött rejlő igazságot: az egészség a legfontosabb kincs. Ismerve a betegellátási rendszer problémáit Te is könnyen beláthatod, hogy jobb a megelőzésre költeni. Ezt felismerve sokan párosítják az utazást egészségturisztikai programokkal, a gyógyulást pedig a kikapcsolódással.


Felvételi tárgyak

Kettőt kell választani: biológia, vagy fizika, vagy informatika, vagy kémia, vagy matematika, vagy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy (választható: egészségügy ismeretek, vagy közgazdaság ismeretek), vagy egy idegen nyelv (választható nyelvek: angol, francia, latin nyelv, német, olasz, orosz, spanyol), vagy szakmai előkészítő tárgy (választható: egészségügyi alapismeretek, vagy közgazdasági alapismeretek).

A hallgatói jogviszony létesítésének feltétele (sikeres felvételi eljárást követően, passzív félév felvétele iránti kérelem esetén is) az egészségügyi tevékenység végzéséhez szükséges egészségi alkalmassági vizsgálatról és minősítésről szóló 40/2004. (IV.26.) ESzCsM rendelet értelmében a Pécsi Tudományegyetem által szervezett orvosi egészségügyi alkalmassági vizsgálaton való megfelelés.


Képzési terület: orvos- és egészségtudomány

Képzési forma, munkarend: alapképzés (BSc) nappali és levelező munkarend

Képzési idő: 7 félév

Az összegyűjtendő kreditek száma: 210 kredit

Szakképzettség megnevezése: egészségügyi szervező

Oklevélszerzéshez idegen nyelvi követelmény: Az alapfokozat megszerzéséhez egy élő idegen nyelvből államilag elismert, középfokú (B2), komplex típusú nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél megszerzése szükséges.

Költségtérítési díj: 300.000 Ft/félév (mindkét munkarend esetében)

Képzés helye: nappali Zalaegerszeg; levelező ZalaegerszegÁltalános információk

Korunk embere hangsúlyt fektet az egészséges életmód kialakítására, a testi-lelki harmónia megteremtésére és nemcsak a mindennapokban, a szabadidejét is ezen elvek szerint töltené el. Egészségügyi szervező szakemberként ebben tudsz segítséget nyújtani. Elhelyezkedésre gyógyszállókban, szanatóriumokban, rehabilitációs intézetekben, gyógy- és termálfürdőkben, wellness- és rekreációs központokban és az egészségturizmushoz kapcsolódó intézményekben lehet. Ha kedvet kapsz a kutatáshoz, oktatáshoz, vár az Egészségügyi menedzser MSc képzés. Ezután a doktori iskolánkban doktori címet is szerezhetsz.

Az egészség- és társadalomtudományi alapozást követően szakmai tárgyak várnak: rehabilitációs, rekreációs, prevenciós szakismeretek, turizmus rendszere és környezete, gyógyturisztikai alapismeretek, vendéglátás alapjai, szervezése, turizmus gazdaságtana, turizmus marketing, szálloda menedzsment, utazásszervezés, értékesítés. Szakképzett mentorok segítenek kipróbálni a megszerzett tudást a gyakorlatban.PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM
EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI KAR

7621 Pécs, Vörösmarty M. u. 4. -

(72) 251 - 146

info@etk.pte.hu