SZÉKELYUDVARHELY

SZÉKHELYEN KÍVÜLI ALAP (BSC) és MESTER (MSC) KÉPZÉS - SZÉKELYUDVARHELY

Karunk szeretettel várja az ápoló (BSc) vagy egészségügyi menedzser (MSc) szakon továbbtanulni vágyók jelentkezését!


A PTE Egészségtudományi Kara elkötelezett a magas szinten kvalifikált, modern, naprakész tudással rendelkező egészségtudományi szakemberek képzésében. Intézményünk az első a magyarországi egészségtudományi képzést végző karok közül, amely egyetemi ranggal, 14 mesterképzési szakkal, valamint önálló doktori iskolával is rendelkezik. Karunk 2016-ig négy városban, Pécsett, Kaposváron, Szombathelyen és Zalaegerszegen rendelkezett képzési központtal, 2016. szeptembertől a szerbiai Zombor városában is megkezdődött az oktatás, majd 2022-től a székelyföldi Székelyudvarhelyen.

A PTE Egészségtudományi Kar kihelyezett képzőhelyen, a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központban (SZÉK) indít felsőoktatási képzéseket, mindezzel támogatva a székelyföldi egészségügyi szakemberek képzését.ÁPOLÁS ÉS BETEGELLÁTÁS (BSc IN NURSING AND PATIENT CARE)

Tandíjmentes

A határon túli fiatalok képzését a magyar állam is fontosnak tartja, így finanszírozást biztosít az itt tanuló hallgatók számára.

 

  • A szakmai hátteret biztosítja és az oklevelet kiállítja: Pécsi Tudományegyetem 
  • Képzési idő: 8 félév (4 év)
  • Képzési forma, munkarend: alapképzés (BSc) nappali és levelező munkarend
  • Szakképzettség megnevezése: ápoló
  • Az alapfokozat megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma: összesen 240 kreditpont.
  • Az oktatás nyelve: magyar.
  • Képzési forma: mind a nappali, mind pedig a levelező munkarend esetében az oktatás leginkább hétköznapokon zajlik (ekkor tudnak kiutazni a pécsi oktatók), ezért tömbösített órák vannak, akár teljes napot felölelve. A nappali tagozatosok órái általában 13-14 héten át zajlanak, míg a levelező munkarendű hallgatóknak általában havonta egy teljes héttel kell tervezniük (minden nap). A rugalmas oktatásszervezés érdekében az órák egy része online kerül megtartásra.

Az oktatásban, tananyag leadásban mind helyi, mind anyaországi oktatók részt vesznek. Hallgatóink fontosnak tartják, hogy egyetemi központunkban „családias” hangulatban, jól felszerelt technikai környezetben tanulhatnak és közvetlen viszonyt ápolnak oktatóikkal, hallgató társaikkal.

Bővebb információ az ápoló képzésrőlBővebben >>EGÉSZSÉGÜGYI MENEDZSER MESTERKÉPZÉS (HEALTH Care MANAGER MSc)

Tandíjmentes

A határon túli fiatalok képzését a magyar állam is fontosnak tartja, így finanszírozást biztosít az itt tanuló hallgatók számára.

·         A szakmai hátteret biztosítja és az oklevelet kiállítja: Pécsi Tudományegyetem

·         Képzési idő: 4 félév.

·         A mesterfokozat megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma: összesen 120 kreditpont.

·         Szakképzettség megnevezése: okleveles egészségügyi menedzser.

·         Az oktatás nyelve: magyar.

·         Képzési forma: részidős (levelező) munkarendű képzésben a hallgatók tanóráira meghatározott, havi rendszerességgel, munkanapokon, illetőleg esetlegesen szombaton kerül sor (általában havonta egy hét).

·         Nézd meg az anyaintézményed

Bővebb információ az egészségügyi menedzser képzésrőlBővebben >>

 

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

Az elméleti oktatásra Székelyudvarhely városában, a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ épületében kerül sor, míg a gyakorlati képzésben partnerséget vállalt a Székelyudvarhelyi Városi Kórház, a Vitality Klinika és a Samed Polimed Center, mely biztosítékot jelent arra, hogy a hallgatók elsajátíthatják a kor elvárásainak megfelelő, lehető legmodernebb ellátási protokollokat. Az oktatók a PTE Egészségtudományi Kar nemzetközileg is elismert szakemberei, akik nagy gyakorlattal rendelkeznek az evidenciákon alapuló ápolástudomány, valamint az egészségtudomány területén.

Ezen tudással megszerzett ápolói oklevél az Európai Közösségi Jog alapján az Európai Unióban automatikusan elfogadásra kerül. A képzés kiemelt célja a romániai egészségügyi ellátórendszerben ellátást igénybe vevő magyar anyanyelvű állampolgárok részére magyar nyelven kiválóan képzett szakemberek biztosítása.

 

Finanszírozási forma

A képzés – sikeres felvételi esetén – (magyar) állam által biztosított állami ösztöndíjas képzés, mely térítésmentesen vehető igénybe.

A képzés önköltséges formában is meghirdetésre kerül. A magyar nyelvű képzés önköltségi díja: Ápoló BSc képzés: 300.000 Ft/félév
Egészségügyi menedzser MSc képzés: 450.000 Ft/félév

 

Szemeszterkezdés

A felvételről (vagy elutasításról) legkésőbb szeptember elején ad írásban tájékoztatást a kar.

Első oktatási nap: 2024. szeptember

 

Felvételi eljárásról:

A felvétel feltétele BSc képzés esetén: érettségi bizonyítvány, érettségi tanúsítvány, középiskolai bizonyítvány ill. a többletpontokat igazoló és egyéb, jelentkezéshez kapcsolódó dokumentumok: felsőfokú oklevél, nyelvvizsgát igazoló dokumentum.

 

A felvétel feltétele MSc képzés esetén: az adott szakra vonatkozó bemeneti követelményeknek megfelelő végzettséget tanúsító felsőfokú oklevél ill. a többletpontokat igazoló és egyéb, jelentkezéshez kapcsolódó dokumentumok: felsőfokú oklevél, nyelvvizsgát igazoló dokumentum.

 

 

JELENTKEZÉS MÓDJA ÉS BŐVEBB INFORMÁCIÓ: https://szek.ro/felveteli/

Jelentkezési határidő: 2024 augusztus

 

Képzés helye: Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ, 535600 Székelyudvarhely, Kőkereszt tér 1.

Anyaintézmény: PTE Egészségtudományi Kar, H-7621 Pécs, Vörösmarty utca 4.

 PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM
EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI KAR

7621 Pécs, Vörösmarty M. u. 4. -

+36-30-1842289

info@etk.pte.hu