Táplálkozástudományi MSc
Kinek ajánljuk?
Az egészségtudományi, orvos-, gyógyszerész-, állatorvos-, élelmiszermérnök, agrármérnöki, biomérnöki, környezetmérnöki, természettudományi és tanári képzési területekről BSc vagy MSc szintű diplomával rendelkezők jelentkezhetnek képzésünkbe. Várjuk azokat, akik nyitottak e diszciplinák legkorszerűbb kutatásaira és maguk is tevékenyen részt kívánnak venni az élelmiszeripari és/vagy táplálkozástudományi vizsgálatokban, kísérletekben illetve elhivatottságot éreznek a hiteles táplálkozástudományi ismeretek átadására, terjesztésére.
Általános információk
A képzés célja olyan multidiszciplináris ismeretekkel rendelkező szakemberek képzése, akik tudásuk birtokában képesek magas szintű táplálkozástudományi, kutatói, szaktanácsadói, egészségnevelő munkára hazai és nemzetközi szervezetekben egyaránt. A végzettek alkalmasak élelmiszerek, étrend-kiegészítők, tápszerek gyógyhatású termékek fejlesztésére, valamint tanácsot tudnak adni egészséges élelmiszerek gyártási és forgalmazási politikájára. A hallgatók alkalmazni tudják az élelmiszerek minőségét vizsgáló analitikai, farmakológiai, biológiai, mikrobiológiai módszereket, melyek hozzájárulnak az élelmiszeripari termékek biztonságos felhasználásához.
Felvételi információk
A konzultációs napok pontos dátumát a levelező munkarendű képzésekre vonatkozóan a Kar félévkezdéskor teszi közzé.
Azon jelentkezőknek, akik valamely mesterképzési szakra nem teljes kreditértékkel beszámítható oklevéllel jelentkeznek, előzetes kreditelismerési kérelmet kell benyújtaniuk a Karhoz. Az űrlap az Információk menü, nyomtatványok menüpontjában elérhető. A kérelmek benyújtásakor a jelentkező vegye figyelembe, hogy a Karnak az elbírálásra 30 nap áll rendelkezésre, így kérelmét az Oktatási Hivatal által megállapított hiánypótlási határidőt megelőzően, legalább 30 nappal nyújtsa be.
Felvételi elbeszélgetés dátuma: 2026. június 11 – 16. (TEAMS interjú)